| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
soosna Administrator

|
Wysłany: Sob Paź 17, 2009 10:25 am Temat postu: UWAGA - OSZUST!!! |
|
|
Wiele razy spotykam się z problemem ludzi OSZUKANYCH w internecie. Może dobrym pomysłem byłoby zrobienie listy z adresami maili, numerami tel., numerami rachunków bankowych, adrsów, i innych namiarów, którymi posługują się oszuści!?
Na tym forum jest już kilka wpisów dotyczących tego problemu ale głównie chodziło o oszustów oferujących sprzedaż aut. Chciałbym aby tu znalazły się wszystkie "BRANŻE" w których działają oszuści!!! Liczę na Waszą pomoc!
Jeśli zostałeś oszukany w sieci dodaj swój wpis do tej listy! _________________ Soosna
Ostatnio zmieniony przez soosna dnia Sob Paź 17, 2009 10:31 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
| Powrót do góry |
|
 |
bolek

|
Wysłany: Sob Paź 17, 2009 10:39 am Temat postu: Oszuści |
|
|
| Popieram pomysł! Ja też byłem oszukany naszczęscie nie wpłaciłem zaliczki. Oszukał mnie Dariusz Warsz posługiwał sie adresem: dwarsz@yahoo.com |
|
| Powrót do góry |
|
 |
ktos

|
Wysłany: Pon Paź 19, 2009 2:30 pm Temat postu: Oszust |
|
|
Ja dodaje do tej listy osobę, która proponowała swoje usługi (sprzedaż towaru), jednakże po wpłaceniu zaliczki (200 zł) na konto kontakt się urwał.
Oto Dane:
nick: margo_35, adres email: margo_35@o2.pl
malgorzata jechna, wroclaw
nr konta: 05 1140 2017 0000 4802 0896 2484 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
bolek

|
Wysłany: Wto Paź 20, 2009 9:22 am Temat postu: Kolejny oszust |
|
|
Dyplom - Uwaga oszust!!!
Podaje ze pracuje w w referacie niepublicznego szkolnictwa wyższego, druki zalatwia z kancelarii tajnej PKA a wpis zalatwia jego znajomy zarówno w rejestrze szkoły jak i w PKA. Pobiera zaliczke i na tym konczy sie kontakt.
Adresy mailowe goscia:
farenhorst@lavabit.com
jodaman@wp.pl
sebejro@gawab.com
jodaman@o2.pl
Dane na które każe przesłać zaliczkę:
Sebastian Bejrowski
ul. Łąkowa 25
05-092 Łomianki
50 1020 5558 1111 1475 4020 0090
Zeby nadac sobie wiarygodnosc oglasza sie tez pod tymi adresami jako osoby ktore juz zalatwily sobie u niego dyplom. Lub niby przypadkowo z tych adresow idzie mail na liste adresowa z podziekowaniami za pozytywne zalatwienie sprawy. Jezeli ktos chce znac szczegoly to prosze o kontakt.
Adresy z ktorych utwierdza ofiary w przekonaniu o swojej uczciwosci:
sinasoko@gmail.com
ricoh1@vp.pl
aadrena@o2.pl
Wszystkie adresy moze zmienic wiec uwaga na tego typu opowiesci! Nie placic zaliczek! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
kasia5

|
Wysłany: Pon Mar 22, 2010 11:50 am Temat postu: |
|
|
Nieuczciwy Allegrowicz posługujący się nickiem: amudena
MAŁGORZATA MIELNIKOW
GOŚCIERADOWSKA 1A/33
03-535 WARSZAWA
malazpoczty@wp.pl |
|
| Powrót do góry |
|
 |
mdmaniac

|
Wysłany: Pon Mar 29, 2010 6:10 pm Temat postu: |
|
|
| Witam po wpisaniu w google "magda robacka oszust" wyskakuje strona tego forum, jednak po kilknięciu w link otrzymuję komunikat, że takiego tematu nie ma o.O a chciał bym dowiedzieć się czegoś o tej osobie bo kilka dni temu kupiłem u niej telefon, wpłaciłem kasę i kontakt się urwał... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
soosna Administrator

|
Wysłany: Nie Kwi 11, 2010 10:07 am Temat postu: Odpowiedź dla mdmaniac |
|
|
Dnia 14 marca został dodany przez użytkownika ZAJC67 na naszym forum taki wpis:
Temat postu: OSZUSTKA Z ZIELONEJ GÓRY
Oszustka Magda Robacka zam. na ul.Matejki 23 sprzedaje telefony i netbooka na stronach" Alegratka".Oferuje towar za który każe zapłacić z góry.Towaru nie wysyła, a następnie unika kontaktu.Tak właśnie dałem się nabrać.Oczywiście sprawy tak nie pozostawię.Liczę że dotrze ta wiadomość do jak największej rzeszy ludzi z Zielonej Góry i okolic.
Obecnie wpisu już nie ma - prawdopodobnie został usunięty przez autora. _________________ Soosna |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|